Subscribe:

vineri, 6 septembrie 2013

Tipuri de ingrasaminte pentru plante


Fiecare planta ar trebui sa beneficieze de un program de fertilizare specific, in functie de particularitatile ei metabolice si de modul ei de viata.
Majoritatea plantelor de interior sunt comercializate intr-un substrat de turba aproape pura. Acest material fiind inert, dar retinand bine apa si sarurile minerale, rezultatele sunt spectaculoase.
Din pacate, in casa, nu puteti controla decat temperatura. Luminozitatea depinde de fenomenele meteo si de anotimpuri, umiditatea de dumneavoastra, la fel ca si udarea.
De aceea, schimbati ghivecele noilor plante, folosind un substrat mai echilibrat si mai bogat decat cel originar. Fertilizati planta dupa trei luni

 

Ingrasaminte universale


Sunt, in general, produse echilibrate, cu concentratii egale de elemente nutritive. Ingrasamintele universale pot fi comparate cu produsele generice si standard. Pot fi folosite pentru intretinerea plantelor obisnuite.Totusi este mai bine sa folositi ingrasaminte specifice.Ingrasaminte generice
  

Aceste produse foarte raspandite se impart in doua categorii : ingrasaminte pentru plante verzi si ingrasaminte pentru plante cu flori. Este un mod simplu, dar eficient de a aborda fertilizarea plantelor din casa, fiecare specie putand fi incadrata intr-una din aceste doua categorii.
Pentru a simplifica ingrasamantul  „plante verzi” stimuleaza cresterea si dezvoltarea tulpinilor si frunzelor, iar ingrasamantul „plante cu flori” favorizeaza procesul de inflorire.
 


Ingrasaminte specializate 

Produsele cu o formula adaptata la nevoile unui grup de plante. Fabricantii folosesc denumirii generice. Un ingrasamant „citrice” poate fi folosit la toate plantele care fac fructe (Ardisia, Capsicum) si pentru palmieri.
Un ingrasamant „orhidee” este perfect pentru bromeliacee si pentru majoritatea plantelor acidofile, precum gardenia sau ferigile.
Ingrasamantul „bonsai” se potriveste tuturor arborilor si altor plante lemnoase.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu